23948sdkhjf

Vd lämnar Spendrups — efter 20 år

Byter Hellefors mot Arboga och TT.
Dryckesleverantören Galatea Spirits, som bland annat äger ölvarumärken som TT och Arboga, rekryterar Anders Ängfors som kommersiell direktör.

— Jag uppskattar verkligen att arbeta i dryckesbranschen eftersom den är så snabbrörlig och dynamisk. Galatea har på relativt kort tid etablerat sig som en av de ledande aktörerna och jag är imponerad över deras framfart. Även om Galatea är mest kända för sin ölportfölj så ser jag även en stor potential i utvecklingen av deras vinimport, säger Anders Ängfors i ett pressmeddelande.

Därmed lämnar Anders Ängfors Spendrups-koncernen efter 20 år. Där har han tidigare varit bland annat export- och försäljningschef. Senast var han vd för Spendrups dotterbolag Hellefors Bryggeri.

Som kommersiell direktör kommer Anders Ängfors ansvara för Galateas försäljning, marknadsföring och export. Därmed slipper Galateas vd Mats Folkesson sitta på dubbla roller, något han gjort sedan årsskiftet.

— Vi är naturligtvis lyckliga över att Anders Ängfors ansluter till vårt team. Det finns få personer i vår bransch som både har så lång och bred erfarenhet som honom. Med sin kunskap och sitt internationella kontaktnät spelar Anders en stor roll för vår fortsatta expansion i Sverige och utomlands, säger Mats Folkesson, vd för Galatea, i en kommentar.

Anders Ängfors påbörjar tjänsten den 8 augusti.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078